Preloader

Elektromechanische Technieken

Elektromechanische technieken is een studierichting die uitermate geschikt is voor leerlingen met interesse in technologie en in het bijzonder in onderhoud van mechanische en elektrische systemen of koel- en warmtetechnieken. In deze studierichting werken leerlingen niet alleen met hun hoofd, maar gaan ze ook aan de slag met toepassingen in technische realisaties. Ze maken o.a. kennis met verschillende materialen, gereedschappen en technieken en ontwerpen en realiseren constructies en/of installaties, al dan niet met behulp van ICT.

Lessentabel

2de graad 
3de jaar Elektromechanische technieken 
Levensbeschouwing2
Gezondheid en beweging2
Moderne vreemde talen 
> Engels2
> Frans2
Taal & cultuur 
> Nederlands4
> Geschiedenis1
> Burgerschap1
> Cultureel bewustzijn &  culturele expressie1
STEM 
> Wiskunde3
> Natuurwetenschappen1
> Aardrijkskunde1
Elektriciteit 
> Toegepaste elektronica/elektriciteit2
> Elektriciteit5
Mechanica 
> Toegepaste mechanica2
> Mechanica3
Toegepaste wiskunde 1
  
Klascoaching/BOOST1
  
TOTAAL34

Klascoaching

Klascoaching is een interactie tussen klascoach en leerlingen waarbij het welbevinden van de leerling centraal staat. Een KC is ook een vertrouwenspersoon waarmee het kind alles kan bespreken.

Situaties die zich kunnen voordoen, eigen aan het schoolgebeuren, worden besproken, uitgeklaard, opgelost. Ook feedback geven op lopende situaties, hoe kan je anders omgaan met een probleemsituatie.

Respectvol communiceren met elkaar is een ander item dat aan bod komt.

 Soms bepalen leerlingen de inhoud soms de leerkracht. Kan een ludiek uurtje zijn, maar soms ook zeer ernstig met ernstige gesprekken waarin de leerling tijd en ruimte krijgt voor eigen inbreng.