Inschrijvingen volgend schooljaar 2024-2025 – 1ste jaar A of B

Aanmelden voor 1A of 1B?

Kinderen die hun getuigschrift basisonderwijs behalen, melden aan voor 1A. Kinderen die hun getuigschrift basisonderwijs niet behalen melden aan voor 1B. Kinderen die nog niet zeker zijn of ze hun getuigschrift zullen behalen melden aan voor zowel 1A als 1B. Heeft je kind een verslag voor toegang tot het buitengewoon onderwijs en wil je toch aanmelden in 1A of 1B? Contacteer dan de helpdesk op het gratis nummer 0800 62 185. Het is belangrijk dat je correct aanmeldt.

Veel gestelde vragen Meldjeaan:

Bekijk de online infobrochure:

Opendeurdagen en infomomenten:

Kom naar één van onze opendeurdagen en infomomenten.

Voor vragen over inschrijvingen, vragen over beschikbare plaatsen  van het huidige schooljaar kan u best even bellen naar 03 443 71 30 of mail ons.


Blijf op de hoogte van opendeurdagen en infomomenten

Inschrijvingen 1ste jaar

Onze school, samen met alle secundaire scholen in Antwerpen, Mortsel, Edegem, Boechout, Borsbeek, Hove, Duffel, Kontich en Wijnegem, GO! Atheneum Irishof in Kapellen, GO!TAK campus Kapellen, GO!TAK campus Stabroek, De Populier in Lier en het GO!Erasmusatheneum in Kalmthout werken met het online aanmeldsysteem «Meld je aan Antwerpen.be».

Door samen te werken met een grote groep scholen, in één digitaal systeem, is het voor de ouders eenvoudiger, makkelijker en duidelijker om een goede schoolkeuze te maken voor hun kind. Natuurlijk hopen wij dat je voor onze school kiest.

Het aanmelden loopt van 25 maart (9.30 uur) tot en met 19 april (17 uur) 2024.

Voorrangsregel broer/zus of kinderen van personeel
Als jouw kind al een broer of zus op onze school heeft, heeft hij of zij voorrang in 1A of 1B. Maar je moet wel nog aanmelden. Broer en zus zijn betekent meer dan dezelfde ouders hebben. De voorrang geldt voor alle ‘kinderen van dezelfde leefentiteit’. Dat betekent:

 • broers en zussen, met twee gemeenschappelijke ouders. Deze kunnen op hetzelfde adres wonen. Zij kunnen ook op en verschillend adres wonen.
 • halfbroers en halfzussen, met één gemeenschappelijke ouder, al dan niet wonend op hetzelfde adres.
 • kinderen die wel dezelfde hoofdverblijfplaats (‘domicilie’) hebben, maar geen gemeenschappelijke ouder(s) hebben (bv. stiefbroers en stiefzussen).

Ook kinderen van personeel hebben voorrang. We werken met één periode waarin alle kinderen worden aangemeld. Duid dit zeker aan bij het aanmelden

Hoe aanmelden?
Stap 1. Surf naar meldjeaan.antwerpen.be en klik op ‘het eerste jaar van het gewoon secundair onderwijs’.

Stap 2. Kies een gebruikersnaam en paswoord wanneer je je kind aanmeldt. Bewaar je gebruikersnaam en paswoord. Je hebt deze nodig als:

  • je je gegevens wil nakijken
  • je je gegevens wil veranderen. Dat kan tot en met 19 april 2024.
  • je het resultaat van je aanmelding wil bekijken.

Stap 3. Volg de stappen op het scherm. Geef zeker een correct gsm-nummer op en een e-mailadres dat je actief gebruikt. Heeft je kind recht op voorrang in een van de gekozen scholen? Duid dit dan zeker aan!

De resultaten en toekenning
De resultaten van de aanmeldingen worden bekend gemaakt op 8 mei 2024. Je krijgt een e-mail en een bericht in je postvak op «meldjeaan.antwerpen.be». Daarin staat of je je kind kan inschrijven. Als je geen e-mailadres hebt opgegeven, ontvang je ook een brief. Heb je die dag geen e-mail of bericht ontvangen? Contacteer dan de helpdesk op het gratis nummer 0800 62 185.

 • Vanaf woensdag 8 mei 2024 (12 uur) vind je op meldjeaan.antwerpen.be in welke scholen er nog vrije plaatsen zijn. Je kan hiervoor ook naar de helpdesk bellen (0800 62 185).
 • Inschrijven in die scholen kan vanaf 14 mei 2024.
 • Als er geen plaats is voor je kind in de scholen van jouw voorkeur, dan sta je automatisch op de wachtlijst van die scholen. Er kan altijd nog een plaats vrijkomen voor je kind. De school contacteert je. Geef daarom bij het aanmelden zeker een correct telefoonnummer en een e-mailadres op.

Inschrijven met ticket
De inschrijvingsperiode met ticket loopt van 14 mei tot 10 juni 2024. U ontvang hiervoor meer info per mail van de school.

Heeft u nog meer vragen?

Bekijk en lees zeker eens de veel gestelde vragen op Meldjeaan.antwerpen.be via deze link.

Capaciteit 1A of 1B schooljaar 2024-2025

Beschikbare plaatsen in:

1A: 40 plaatsen (2 klassen)
1B: 24 plaatsen (2 klassen)